Tartalomjegyzék

Eötvös tér

MÁRTON NAPI JÁTÉKOS DÉLUTÁN

 

Iskolánk idegen nyelvi munkaközössége a 2018/19-es tanévben is megszervezte a hagyományos Márton- napi játékos délutánt, a Martinstagot. 4-5-6. osztályos, német nyelvet tanuló diákok vettek részt a vidám rendezvényen. A tanulók először egy német nyelvű diavetítés segítségével idézték fel Szent Márton legendáját, majd játékos feladatokat oldottak meg az iskola ebédlőjében, végül elfogyasztották a jól megérdemelt libazsíros- lila hagymás kenyeret limonádéval.


Eötvös tér

KIÁLLÍTÁS

 

A Táncsics iskola tanulói járműtörténeti és motorkerékpár kiállításon voltak a Török János Mezőgazdasági Szakközépiskolában.

IMG_0001.JPGIMG_0007.JPGIMG_0002.JPG


Eötvös tér

HALLOWEEN PARTY 2018

 

2018. október 26-án ismét megrendeztük szokásos bulinkat, melyen érdekes, vicces feladatokat oldottak meg tanulóink ezzel az angolszász eredetű ünneppel kapcsolatban.

Az 5. és 6. osztályos tanulók 5 csapatban mérték össze  Halloween ünnepével kapcsolatos tudásukat és ügyességüket. Volt múmiakészítés, puzzle, quiz, célba dobálás, almatorony építés, ötletes pálcikaember készítés, pók-, csontváz-, szemgolyó keresése kukoricában, sőt pókfújó verseny is.

A nagyon szoros vetélkedő győztese a Skeleton nevű csapat lett, melyhez gratulálunk!

A délután sikeréhez hozzájárult Tugyi Boldizsár, aki a zenét szolgáltatta és 4 gimnazista, akik segítették a buli gördülékeny lebonyolítását.

Köszönjük!


Népkör utca

NÉMET FOGLALKOZÁS

2.B

 

Szalkai Mária Kedves Kolléganőm tartott ma német foglalkozást a gyerekeknek. Mozgásos, játékos, rajzolós, vidám óra volt: évszakok, gyümölcsök, egészség, bemutatkozás és sok- sok szó németül.


Eötvös tér

EGÉSZSÉGNAP A NAPKÖZIBEN

 

Október 15-én az egészség jegyében telt a délutánunk. Védőnői vetítés keretében beszélgettünk az internet veszélyeiről. Felelevenítettük ismereteinket a helyes kézmosás technikájáról, gyümölcssalátát ettünk, színeztünk, rejtvényt fejtettünk az 
egészséges életmóddal kapcsolatban. A gyerekek örömére, közös Zumba zárta a vidám délutánt.


Népkör utca

HALLOWEEN A NÉPKÖRÖN

 

Tökfaragó versenyt hirdettünk, 5 tagú független zsűri értékelte a gyerekek munkáit és vetélkedővel egybekötve eredményt hirdettünk.


Eötvös tér

KIRÁNDULÁS A JÁSZBERÉNYI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERTBEN

 

Hagyomány iskolánkban, hogy a 7. évfolyam biológia tantárgyhoz kapcsolódva, állatkerti kirándulást szervezünk az évfolyam részére.

Idén 53 gyerekkel látogattunk el a Jászberényi Állatkertbe.

Az állatetetések során hallott érdekességek hozzájárultak tanulóink ismereteinek bővítésére, elmélyítéséhez.

Élménydús délutánban volt részünk.

Etédiné Kovács Mária

szervező


Eötvös tér 

"TÖK BULI" NAP

 

Az idén is - immár hagyományosan - „Tök buli” napot tartottunk ma a 3.z-ben.

A tanítási órákat is átjárta a halloweeni hangulat:

Ha a műveleteket helyesen oldották meg a gyerekek, akkor a szürke bagoly színes ruhát öltött.
A kísérletező kedvű boszorkány háza és kertje a gyerekek segítségével a falára írt mondatfajtának megfelelő színekben pompázott.
A gyerekek csodaszép, vidám, sütőtökös mozaikképet is készítettek. 
A szünetekben a kedves szülőknek köszönhetően sült tököt falatoztunk, csokit, nyalókát, gumicukrot majszoltunk, csodálatos tökfaragványokban gyönyörködhettünk!
Mindenkinek köszönjük szépen a segítséget, hogy ez a délelőtt "tök buli" volt😘😁 !
(És a jó hangulat itt még korántsem ért véget! A napköziben folytatódott! 😊)

 

kep2.jpgkep3.jpgkep1.jpg


Népkör utca

3.B KIRÁNDULÁS

 

Október 17-én a 3.b osztály a nagykőrösi Pálfája erdőben töltött egy napot  őszi tanulmányi kirándulás keretében. A kis csapat lelkes érdeklődéssel figyelte az őszi erdő nyújtotta szépségeket. A képek önmagukért beszélnek.


Népkör utca

ÉRZÉKENYÍTŐ FOGLALKOZÁS

 

Október a látás hónapja. Ebből az alkalomból látogatott el hozzánk Pap Anita, Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének elnöke és kolléganője.
Az érzékenyítő foglalkozáson a gyerekek átérezhették,hogy milyen nehézségeket kell leküzdenie egy látássérült embernek, milyen segítő eszközök állnak rendelkezésére. Ezen kívül a segítségadás módjaiba is betekintést kaptak a gyerekek.


Köszönjük az érdekes, játékos, sokszínű, hasznos foglalkozást!


Eötvös tér

HATÁRTALANUL, SZÉKELYFÖLD

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 50 diákja és 3 pedagógusa október második hetét Erdélyben töltötte. Bővebben: ITT


Eötvös tér

II. VÁROSI ÍJÁSZVERSENY

 

Az idén is megrendeztük a városi íjászversenyt. Az indulók száma több volt mint a tavalyi évben, annak ellenére, hogy csak két iskola képviseltette magát. (Szent Kereszt Katolikus Iskola, Táncsics)


Eötvös tér

BENEDEK ELEK KISTÉRSÉGI SZÖVEGÉRTÉSI VERSENY

 

2018. október 10-én iskolánkban immár 8. alkalommal rendeztük meg a Benedek Elek nevét viselő kistérségi szövegértési versenyt. Ebben az évben 17 iskola, 3. és 4. osztályos kisdiákját, több mint 150 gyermeket köszönthettünk az ünnepélyes megnyitón.


Eötvös tér

ZENEI VILÁGNAP

 

„Az ének hűség otthonunkhoz, hűség múltunkhoz, édesapánkhoz, édesanyánkhoz, történelmünkhöz. Hűség az anyanyelvhez, hűség önmagunkhoz. Fontos éltető erő sok gonddal, bajjal küszködő világunkban, erőt ad a jövőért vívott kemény harcainkban. Aki énekel, nem magára gondol elsősorban. Azért énekel, mert az ének kitárulkozás, az ének vallomás, az ének vigasz, eszköz a másik emberhez, egy nagyobb közösséghez. Az ének a lélek megtartó ereje, azért van, hogy a szív el ne hervadjon.”(M.M.)

 

Az UNESCO Zenei Tanácsának felkérésére 1975-ben a világhírű hegedűművész és karmester Yehudi Menuhin meghirdette a Zene Világnapját október elsejére .
Iskolánk minden évben ,immár 12 esztendeje összehívja a Szabadság térre a nagycsoportos óvodasokat egy közös éneklésre.
A rendezvényt dr Nagyné Kecskeméti Ágnes énektanárnő szervezi ,játszik ,énekel szívvel-lélekkel az apróságokkal és a kilátogató alsó tagozatos tanulókkal,ezzel is népszerűsítve a zene szeretetét.


Népkör utca

2.B KARATE FOGLALKOZÁS

 

Testnevelés órán Babicz László látogatott el hozzánk és tartott foglalkozást a gyerekeinknek. A gyakorlatok mellett játékos fogócska is szerepelt a foglalkozáson. Fegyelem, önfegyelem, pontosság, kitartás, amire szüksége volt a gyerekeknek a feladatok sikeres végrehajtásához.


Eötvös tér

BOLDOG ISKOLA

 

Szeptember a hála hónapja.


Népkör utca

2.B RAJZFOGLALKOZÁS

 

Egy újabb foglalkozás Vámos Robival, és két Gyémántjával: Lilivel és Bebivel. Táblai közös rajz, színező készítés, színezés, gyönyörű zene és rengeteg jókedv.


Népkör utca

GESZTI-FESZTI-VÁL

 

Úton, útfélen gurul, pottyant, sokszor nagyon útban van, de nekünk kincset ért. Dobtuk, gurítottuk, átugrottuk, pakoltuk, daloltuk, szavaltuk és megfejtettük. Éljen a gesztenye! Megrendeztük az első Gesztenye Délutánt, azaz Geszti Feszti-vált!


Eötvös tér

ŐSZI UDVARSZÉPÍTÉS A TÁNCSICS ISKOLÁBAN

 

2018. szeptember 28-án, pénteken délután a felsőtagozatos tanulóinkkal megtartottuk az idei első udvarszépítést, melynek keretében összeszedtük a szemetet az iskola udvarán és körülötte. Megöntöztük a tavalyi tanévben osztályonként örökbefogadott vrágokat. Felsöprögettük az iskola udvarát és felástuk a távolugró gödröt és az alsósok homokozóját. Sok osztályból jöttek lelkes önkéntesek /5. a- 2 fő, 5. b- 1 fő, 5. z- 7 fő, 6. a- 7 fő, 6. i- 6 fő, 7. a- 3 fő, 7. i- 2 fő, 8. i- 2 fő és 8. z- 2 fő/, akik munkájának eredményeként egy tiszta és rendezett udvar fogja várni a hétfőn iskolába érkezőket.
Köszönjük szépen segítségüket az iskola nevében! Számítunk további közreműködésükre a jövőben is!

 

Bathó Zoltán /DÖK segítő pedagógus/ és Etédiné Kovács Mária


Eötvös tér

KOSSUTH TOBORZÓ

 

Idén is elhangzott a Kossuth-beszéd, Cegléden a Toborzó részeként. Mint minden évben, most is ceglédi gyerekek előtt mondta el a néhai államférfi hadba hívó gondolatait Szabó Antal. A Katolikus templom előtti téren több száz diák énekelt Kossuth nótákat, a Táncsics iskola zene tagozatos tanulóinak közreműködésével.


Budai út

NAPKÖZIS ERZSÉBET TÁBOR A BUDAI ÚTON

 

Iskolánk 2 sikeres pályázatot nyújtott Napközis Erzsébet Tábor megszervezésére. Nyáron turnusonként 56-56 gyerek táborozott. Az iskola udvarán csapatjátékokat játszottunk. Nagy sikere volt a Vizes sorversenynek és az "Egy perc és nyersz" játékoknak. Az udvaron sok fa és a bokor lehetőséget adott számháború lejátszására. A közeli kalandparkban és a strandon is a mozgásé volt a főszerep. Szinte minden napra jutott egy kis rajzolás, festés, ill. kézműveskedés. Mindkét hetet kirándulással zártuk. Az I. turnus úticélja Szentendre volt, a II. turnus végén pedig Mátrába mentünk.


Budai út

ERZSÉBET TÁBOR

 

Az iskolánk 2018. június 3. hetében egy egyhetes táborozást nyert „A Tábor összeköt - Erzsébet Táborok” elnevezésű projekt keretében a Fonyódligeti Erzsébet-táborba. 30 tanuló (6. és 7. osztályosok) 3 tanár kíséretében vakációzhatott a Balaton partján, sokak közülük most jártak ott először. A Balaton adta lehetőségek során a sárkányhajózhattunk, sétahajóztunk közben megismertük  a Balaton élővilágát. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendett vízi és szárazföldi kalandpark. Az élményekre fókuszáló tartalmas vakációs mindennapok részeként sportprogramok, íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, óriás trambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, könnyűzenei koncertek és táncház is színesítette a tábori programpalettát.


Népkör utca

 

RAJZKÉSZSÉG FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS

 

2018.09.21-én ismét ellátogatott hozzánk Vámos Robi. A szokásos, jó hangulatú rajzkészség fejlesztő foglalkozásokon a gyerekek megtapasztalhatták a közös rajzolás örömét, és az árnyékolás, tónusozás alapvető módjaival ismerkedhettek meg. 


Népkör utca

 

OSZTÁLYTEREM, FOLYOSÓ DEKORÁCIÓ

 

Szép dekorációkkal igyekszünk barátságosabbá tenni az osztálytermünket, a folyosót, hogy gyerekeink minél otthonosabban érezzék magukat az iskolában.


Népkör utca

 
JUDO BEMUTATÓ
 

Rendhagyó tornaórával ébredtek 2018.09.11-én reggel iskolánk diákjai. A CVSE Judo Szakosztálya képviseletében, Vég Luca, Patyi Csanád és Sági Mátyás, tartottak egy rövid bemutatót. A kedvébresztő után a bátrabbak tatamira vethették magukat és testközelből is gyűjthettek új sport élményeket.


Eötvös tér

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG

 

A tanévnyitó ünnepséget 2018.09.04-én megtartottuk reggel 8. órakor.


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com